soyak-yenisehir-anaokullari

HAFTANIN GÜNLERİNE GÖRE ETKİNLİKLERİMİZ

PAZARTESİ: OYUNCAK GÜNÜ

Hangi çocuk kendini daha güvende ve mutlu hissetmez, yanında en sevdiği oyuncağı olduğunda? Her PAZARTESİ günü çocuklarımız en sevdikleri oyuncaklarını okula getirecekler. Arkadaşları ile yeni paylaşımlarda bulunup, aynı gün akşam eve geri götürecekler. Bu sayede çocuklarımız daha sosyal ve paylaşımcı olacaklar.

SALI: KİTAP GÜNÜ

Çocuklarımız evlerinden,her SALI günü farklı bir kitap getirip bunu arkadaşları ile paylaşacaklar. Ancak gelen tüm kitapların incelenebilmesi için öğretmenlerimiz, kitaplarınızı aynı gün içerisinde  eve geri göndermeyip, Cuma gününe kadar sınıf kitaplığında muhafaza edecekler. Seçtiğiniz kitapların üzerine çocuğunuzun ismini yazmanız, yaşanabilecek karışıklıkları önleyecektir.

PERŞEMBE: GÖSTER ANLAT GÜNÜ

Çarşamba akşamları,  her sınıftan bir çocuğumuzun evine büyükçe bir torba gönderilecek. Sizler de, evinizden bir eşya seçip, onun ne olduğu, ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı ile ilgili çocuğunuzla sohbet ettikten sonra, torbamızın içine yerleştirip, PERŞEMBE sabahı okula göndereceksiniz. Çocuğumuz okulda bu eşyayı göstererek sizden öğrendiklerini öğretmenine ve arkadaşlarına aktaracak. Onlara bu eşya ile ilgili yeni bilgiler sunacak.Aynı gün eşyanız, evinize geri gönderilecektir.
Örnek olarak; kum saati, süzgeç, cep saati, fener, müzik aleti vb. eşyalar seçilebilir.

CUMA: YAP-BOZ (PUZZLE) GÜNÜ

Her CUMA günü çocuklarımız, bir yap-boz oyuncağını okula getirip arkadaşları ile paylaşarak oynamanın keyfini yaşayacak. Yap-boz seçerken çocuğumuzun yaşını gözönüne alarak, az parçalı ve büyük parçalı olmalarına dikkat etmeliyiz. Diğer çocuklarınki ile karışmaması için oyuncağınızın üzerine isim yazmanız önemlidir.