REHBERLİK HİZMETİ

soyak-yenisehir-anaokullari

Oryantasyon:

Okula yeni başlayan öğrencinin, yeni ortama alışma sürecini en sağlıklı şekilde tamamlaması için oryantasyon çalışması yapılır. Bu çalışmadaki amaç, çocuğun önce kendi öğretmenine alışıp güvenmesi ve daha sonra da arkadaşlarına alışmasıdır. Okul psikoloğu da ilk gün oryantasyon etkinliğinde sınıf öğretmenine eşlik eder. Bu süreçteki gözlemler aileler ile birebir paylaşılır.

Oryantasyon süreci, çocuktan çocuğa değişmekle birlikte, ortalama iki hafta sürer. İlk gün 45 dakika ile başlayarak, öğrencinin okulda kalacağı süre her gün biraz daha uzatılır. Yine ilk hafta öğrencinin velisinin de okulda bulunması tercih edilir.

Öğrencilerin Gelişimlerinin Takibi:

Öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarında; psikomotor alan, sosyal-duygusal alan, bilişsel alan, dil alanı ve öz bakım becerilerinde gösterdikleri gelişmeler, sınıf öğretmenleri ve okul psikoloğumuz tarafından gözlemlenir, değerlendirilir.
Okul psikoloğumuz, sadece belirli günler değil, haftanın her günü okulumuzda hizmet vermektedir. Çocukları sınıf ortamında ve ortak alanlarda (bahçe, oyun salonu, yemekhane, uyku odası vs.) gözlemler. Arkadaş ilişkileri, iletişim becerileri, ilgi alanları, dikkat süreleri, sorumluluk, paylaşım ve kurallara uyma düzeyleri hakkında bilgi edinir. Bunun sonucunda çocuklarla bireysel ya da grup çalışmaları düzenler.

Gelişim testleri yaş gruplarına göre okul psikoloğu tarafından yapılır. Bütün değerlendirmeler neticesinde, gereken durumlarda öğrencilerin gelişimlerini üst seviyeye taşıyacak ekstra çalışmalar yapılır. Ve sonuçları aileler ile düzenli olarak paylaşılır.

Okul psikoloğumuz, her dönemde en az bir kere olmak üzere veli görüşmeleri yapar. Velilerimiz ihtiyaç duyduklarında kendisinden ayrıca görüşme talep edebilirler.
Her ay bir veli semineri düzenler. Seminer konularını, velilerimizin önerilerini de dikkate alınarak okul idaresi ile birlikte planlar.

Her ay çocuk psikolojisi ile ilgili ailelerimize rehberlik niteliğinde bir bülten yazısı hazırlar.